Bogføringsvejledning med supplement

Hvis du ikke har andet at lave, kan du på Erhvervsstyrelsens hjemmeside hygge dig med at læse den oprindelige bogføringsvejledning fra 1999 samt det i maj 2018 udgivne supplement, der omhandler krav til elektronisk opbevaring af regnskabsmateriale. Ja ja … det er ikke ligefrem den læsning, man kaster sig over.

  • Regnskabsmateriale, som opbevares på en server, der fysisk står her i Danmark, anses som tilgængeligt her i landet.
  • For regnskabsmateriale, der opbevares på en server i udlandet eller på en server, hvor den fysiske placering er ukendt, eller via en cloud-løsning, gælder, at regnskabsmaterialet til enhver tid og uden vanskeligheder skal kunne tilgås online fra Danmark.

Det er væsentlig at sikre, at de nødvendige adgangskoder og beskrivelser til at fremfinde og udskrive regnskabsmaterialet er tilgængelige i klarskrift, så det er en god idé at opbevare det således, at det er nemt tilgængeligt, men dog under hensyntagen til, at adgangskoder ikke ligger og flyder fremme.

Lyder det ikke bare kedeligt? … jo sikkert, men glæd dig bare over, at du ikke behøves at have bunker af bilag liggende i skuffer og mapper. De må gerne være opbevaret digitalt. Og det er hele pointen i det her indlæg.

Andre nyheder

Rejsegodtgørelse

Har du brug for et skema til rejsegodtgørelse kan det downloades her. Det er forberedt med de nye satser, som er gældende for 2022. Skemaet

Læs mere

Ny visuel identitet

I samarbejde med bdnordic har vi fået en ny visuel identitet. Vi havde problemer med at få vores gamle logo til at stå skarpt på

Læs mere

Download teamviewer